Portfolio maken model

Portfolio maken voor een model

Tegenwoordig is het in de modellenwereld belangrijk om een portfolio te hebben. Heb je deze niet of is deze niet helemaal goed dan is de kans dat er werk binnen komt niet groot. Hier onder kunt u tips vinden ver een portfolio maken voor een model.

Foto’s

Veel foto’s weinig ruimte. Een portfolio moet strak, duidelijk en overzichtelijk zijn. Niet te veel herhaling en variatie in poses en thema’s. Probeer tijdens de selectie niet meer dan 1 foto per thema te selecteren.

Volgorde

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van een portfolio maken van een model. Probeer bij het op volgorde leggen niet te veel naar favorieten te kijken maar naar de sterkste foto’s. Als eerste foto nooit de sterkste of zwakste. Sterke foto kan betekenen dat de rest niet indrukwekkend genoeg is en het lijkt alsof er maar 1 sterke foto is. Zwakste is een slecht begin. Mix het lekker door elkaar. Altijd sterk eindigen.

Verzorging

Zorg altijd bij het portfolio maken van een model dat het een verzorgde map is, dus geen vouwen of vlekken. Een zwarte map is een aanrader. Dat waren de tips over een portfolio maken voor een model! Succes!